Een WordPress pagina beschermen met een wachtwoord

Voor een hele leuke webopdracht – binnenkort meer daarover – moest ik een WordPress pagina beschermen met een wachtwoord. Dit bleek supereenvoudig te zijn. Het is namelijk een standaardfunctionaliteit van WordPress!

Werkwijze WordPress pagina beschermen met een wachtwoord

Om een pagina of bericht in WordPress te beschermen met een wachtwoord ga je naar het documentgedeelte aan de rechterkant van de pagina of het bericht. Bij Status en zichtbaarheid klik je op Beschermd met wachtwoord.

 

Vul vervolgens een wachtwoord in en sla de pagina op. Dat is alles! Je pagina is nu beschermd.

Extra tip

Wachtwoorden maken en opslaan doe ik in Password Safe. Zo hoef ik nooit te zoeken naar mijn wachtwoorden. En ik laat deze gratis tool ook sterke wachtwoorden voor me creëren.

Deze extra tip komt overigens over uit mijn blog Is jouw WordPress website goed beveiligd? waar verschillende aspecten van beveiliging ter sprake komen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen

Ontvang waardevolle Tips & tricks over webdesign

Regelmatig publiceert Margriet nuttige Tips & tricks en waardevolle blogs over webdesign.

Wil je deze niet missen? Schrijf je dan snel in.