De 3 beste gratis popup WordPress plugins

Het kiezen van de beste gratis popup WordPress plugin kan lastig zijn. In deze blog help ik je op web en geef ik je ook tips over het goed inzetten van popups.

Geen opdringerige popups meer

Een aantal jaar geleden werd je overspoeld door opdringerige popups. Maar tegenwoordig zijn zij een stuk minder opdringerig en kunnen zij een prima manier zijn om je conversie een boost te geven. Ze werken bijvoorbeeld erg goed voor het aanvragen of inschrijven voor iets. Dat schrijvende, ze mogen vanzelfsprekend geen negatief effect op de gebruikerservaring hebben. Hieronder dan ook een aantal tips over het inzetten van popups.

Tips voor popups

  • Gebruik de popups op een positieve manier. De popup moet toegevoegde waarde hebben. Het aanvragen van een weggever is precies zoiets.
  • Een popup moet een echte popup zijn; geen nieuwe pagina die automatisch wordt geopend. Dat wil Google niet en browsers zoals Chrome en Firefox blokkeren deze.
  • Eenvoudig te sluiten. Degenen die niet geïnteresseerd zijn moeten de popup snel kunnen sluiten.
  • Laat de popup niet direct verschijnen, dit kan bezoekers doen afhaken. Je kunt een tijd instellen, een bepaald punt op de pagina waar naar toe gescrold moet zijn of wanneer de gebruiker de pagina wil gaan sluiten.
  • Maak hem niet te groot ofwel laat de rest van je website nog goed zichtbaar zijn.
  • Geef de popup dezelfde styling als de rest van je website. Zo niet, dan wordt deze al snel genegeerd omdat bezoekers denken dat het niets met jouw aanbod te maken heeft.
  • Zorg er voor dat eenzelfde popup niet te vaak aan eenzelfde bezoeker wordt getoond.

Het eenvoudig te sluiten zijn, het nog zichtbaar zijn van een groot deel van de pagina en het niet gelijk verschijnen kunnen bijdragen aan een gunstige indexering door Google. Vanzelfsprekend geldt het tegendeel wanneer jouw popup niet aan die eisen voldoet.

Gratis popup WordPress plugin

Over het algemeen zul je een popup plugin moeten gebruiken om een popup toe te voegen aan een website. Enkele voorbeelden van gratis popup WordPress plugins:

  • Popup Maker – basisversie is gratis en voldoet voor veel gebruikers, maar heeft geen gratis exit intent functionaliteit.
  • Popup Builder – een door mij regelmatig gebruikte gratis popup WordPress plugin, maar heeft geen gratis exit intent functionaliteit.
  • Poptin – een door mij onlangs ingezette plugin, welke een gratis exit intent functionaliteit heeft.

Zoals altijd is het bij plugins belangrijk om plugins te gebruiken die populair zijn en die veel reviews hebben die bovendien vertrouwen geven.

Checklist voor het kiezen van een gratis popup plugin

  • Aanpasbaar zodat de popup eenzelfde uitstraling als jouw website heeft
  • Te kiezen plaats op je pagina
  • Aan te passen formaat
  • In te stellen verschijningstijd van de popup. De fijne, gebruiksvriendelijke functionaliteit om een popup te laten verschijnen wanneer een bezoeker de intentie toont de website te willen verlaten (exit intent functionaliteit) is bijvoorbeeld niet in alle gratis versies van popup plugins beschikbaar.
  • Selectie van pagina’s waar je de popup wel of juist niet wilt tonen. Je wilt de popup vanzelfsprekend niet tonen op een pagina welke niet relevant voor de popup of bezoeker is.
  • Goed tonen op verschillende types smartphones (Android, Apple & Windows)

Het is vanzelfsprekend ook fijn wanneer dit allemaal eenvoudig in te stellen is.

Voorbeeld van een exit intentie plugin

Aan de pagina Tekstcorrectie op de website van Woordprikkels mocht ik een exit intent popup toevoegen. Ik gebruikte hiervoor de Poptin gratis popup WordPress plugin. Een van de weinig plugins die de exit intent functionaliteit gratis heeft. De plugin verschijnt wanneer de bezoeker zijn muis in de richting van het sluiten venster kruisje beweegt, wordt per bezoeker maar 1 keer per dag getoond en is eenvoudig weg te klikken.

Voorbeeld van popup gemaakt met gratis popup WordPress plugin

Test verschillende versies van popup vensters

Je kunt er voor kiezen om verschillende versies van popup te testen om te zien wat in jouw geval goed werkt. Je kunt hierbij denken aan versies met verschillende:

  • teksten
  • weggevers
  • pagina’s waarop de popup getoond wordt
  • verschijningstijd
  • vormgeving

En heb je dan een popup die succesvol is, aarzel dan niet om dit in de popup te vermelden door bijvoorbeeld het aantal inschrijvingen of aanmeldingen te vermelden. Laat de popup voor je werken!

Met regelmaat plaats ik Blogs en korte Tips & tricks. Wil je mijn tips en blogs niet missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door Margriet Ravensbergen van Buro RaDer. Sinds 2007 bouwt zij WordPress websites. Sinds 2019 richt zij zich volledig op websites gemaakt met het Divi thema van Elegant Themes.

Margriet Ravensbergen helpt tevens ondernemers op weg met Google Analytics en Google Search Console. Hiervoor ontwikkelde zij de Google Analytics voor beginners tutorial. Margriet post regelmatig op LinkedIn en op Facebook.

Over de auteur: Margriet Ravensbergen

Ontvang waardevolle Tips & tricks over webdesign

Wij bouwen niet alleen goede websites, maar regelmatig publiceert Margriet nuttige Tips & tricks en waardevolle blogs over webdesign.

Wil je deze niet missen? Schrijf je dan snel in.