Eenvoudig je website in verschillende browsers testen

Een website zal er in verschillende browsers normaalgesproken verschillend uitzien. Jouw website is hopelijk responsive en zal dus aangepaste versies voor mobiele telefoons en tablets hebben. Zo’n 50% van bezoekers bekijkt een website tegenwoordig niet meer op hun desktop computer. In deze Buro RaDer Tips & tricks lees je over een website in verschillende browsers testen.

Het responsive zijn is één van de zaken die jouw website gebruiksvriendelijk en toegankelijk maakt. Maar dat is niet het enige. Lees voor meer informatie hierover mijn blogs Wat maakt een website gebruiksvriendelijk? en Alles wat je moet weten voor een toegankelijke website.

Google Chrome

Google Chrome is de populairste browser. Wereldwijd gebruiken 65% van de mensen deze browser op hun desktop computer en 57% op tablets en telefoons. Maar dat betekent dat andere browsers zoals Firefox, Safari en Microsoft Edge nog steeds door enorm veel mensen gebruikt worden.

In Google Analytics kun je zien welke browsers jouw bezoekers gebruiken. Lees ook mijn blog over wat je allemaal kan analyseren met Google Analytics.

Website in verschillende browsers testen

Om te testen of jouw website in verschillende browsers en op verschillende apparaten goed wordt weergegeven, hoef je jouw websites niet in alle browsers en op alle apparaten te testen. Nee, gelukkig bestaan hier handige websites voor.

Jouw website in verschillende browsers testen met een gratis testwebsite

Browsershots in een gratis website waar je jouw website kan testen. Let op: deze website maakt een schermafdruk. Je kunt de website er niet live testen. Je ziet dus alleen of de website in de verschillende browsers goed wordt weergegeven, niet of het gedrag van de website ook goed gaat.

Betaalde testwebsites

CrossBrowserTesting en BrowserStack zijn 2 betaalde websites waar je jouw website kan testen. Deze 2 websites bieden wel de mogelijkheid om jouw website live te testen. En beiden bieden de mogelijkheid om een gratis test te doen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen

Ontvang waardevolle Tips & tricks over webdesign

Regelmatig publiceert Margriet nuttige Tips & tricks en waardevolle blogs over webdesign.

Wil je deze niet missen? Schrijf je dan snel in.